Artificial Intelligence biedt grote voordelen bij Bedrijfsovernames en Fusies

Bij bedrijfsovernames en fusies (M&A) en gelijksoortige gecompliceerde corporate transacties moeten betrokken partijen op zoek naar de voor de transactie relevante informatie die verborgen zit in huur-, koop- en leasecontracten, kredietovereenkomsten, beschrijving van het onderpand, onderhoudsdocumentatie en vele andere relevante documenten.

Machine learning, Natural Language Processing (NLP) en aanverwante technieken als tekst-mining, data-analyse, machine-learning, predictive coding zijn allemaal technieken uit de wereld van Artificial Intelligence (AI) die worden ingezet om specifieke document categorieën te ontdekken en in die documenten relevante informatie te vinden.

In het webinar toont Jan Scholtes (ZyLAB) hoe diverse AI-technieken de snelheid en efficiëntie van interne processen kunnen versnellen. Luc van Daele (Legadex) bespreekt praktijkvoorbeelden en laat zien hoe AI-technieken worden ingezet bij contract- en documenten intake en analyse voor due diligence in M&A en andere corporate transacties.